sunnuntai 5. elokuuta 2012

Passi ja hammasharja

Suomen konsulaatti Sydneyssä. Istun ja odottelen DHL:n kuriiria, jonka pitäisi tulla tänne puolen tunnin päästä. Jännäksi homman tekee se, että ihan varmoja ei olla siitä, onko kuriirilla juuri sitä minun passia.

Konsulaatin asiakaspalvelupuste on varsin vaatimaton verrattuna Hong Kongin Artek-maailmaan. Henkilökunta on tosin täälläkin varsin ystävällistä; konsuli kääntyi pohtimassa ratkaisua passikysymykseen töppöset jalassa. Nuhjuisesta reissu-lookistani huolimatta palvelu pelaa. Nyt vain odotetaan.

Lentomatkalla kerroin casen lentoemännälle, joka siirsi minut välittömästi ykkösriviin ja antoi "express arrival" -lapun käteen. Lapun avulla pääsin kaikkien jonojen ohi. Hienoa palvelua, se on myönnettävä!

Sydneyn pit stop on todellakin pit stop. Saavuin lähetystöön suoraan lentokentältä yhdeksän maissa ja USA:n lento lähtee klo 13.40. Tiukalla matematiikalla olen laskenut että tästä olisi syytä lähteä lentokentälle klo 12 mennessä.

--------

Taivas varjele mitä sieltä tulee - sieltä tulee passi! Eikä mennyt edes tiukoille! Kello on paikallista aikaa 12 ja olen jo lentokentällä. USA - here I come!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti