perjantai 27. heinäkuuta 2012

Hong Kong on mesta paikka

Terveisiä Hong Kongista. Alun rajajännittelyjen ja lyhyiden yöunien jälkeen suuntasin Suomen konsulaattiin. Pikapassi lähti tilaukseen ja passin nouto pitäisi järjestyä Sydneyssä (luvassa siis taksireissu Sydneyn lentokentältä konsulaattiin ja äkkiä takaisin, jotta ehdin jatkolennolle. Tätä ennen pitää kuitenkin selvittää pari rajaa rikkinäisellä passilla.

Suomen konsulaatti toimi kuin unelma. Olin jo hetkeksi unohtanut suomalaisen ylijärjestelmällisyyden, kunnes sain käteeni viranomaispäätöksen uuden passin myöntämisestä valitusosoituksineen. Konsulaatista iskettiin mukaan myös korvaushakemus - Gemalto korvaa valmistusvirheen johdosta hajonneen passin uusimisesta syntyvät kulut.

Eilen käytiin Peninsula hotellin legendaarisella iltapäiväteellä. Tunnelma ja ympäristö olivat kuin suoraan jostain 1900-luvun alkuun sijoituuvasta elokuvasta. Ilta meni Sohossa sushin ja viinin merkeissä. Yöllä etsiydyimme vielä ihailemaan Hong Kongin yöllistä skylinea (kuvia tulossa).

Hong Kongin alueella on kovimmat tulvat vuosikymmeneen, mutta meille yltävät vain ajoittaiset kuurosateet. Lämpötila on 30 paikkeilla ja kosteusprosentti on aivan jäätävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti