torstai 19. heinäkuuta 2012

Makkaraa ja ristiäiset

Eilinen meni siivillä. Kävimme tutustumassa kouluun, jossa arabit ja juutalaiset opiskelevat saman katon alla. Paikalla oli käynnissä kesäleiri, jossa jenkkinuoret opettivat lapsille taideaineita ja englantia. Ohjelma oli käynnissä neljättä vuotta. Ainakin intoa ohjelman vetäjillä riitti.

Vierailun jälkeen lähdimme metsästämään makkaraa. Sianlihamakkaran löytäminen näiltä mestoilta on astetta hankalampaa. Käytännössä sianlihaa myydään vain yhdessä arabikristityn pitämässä lihakaupassa, mutta eilen päivällä joku Jordaniasta oli käynyt ostamassa useamman kilon täyslihamakkaraa ja jäimme tyhjin käsin. Asia kuitenkin korjaantui illalla.

Lounasta söimme ekologiseksi palestinalaisravintolaksi itseään mainostavassa Jasmin(?) ravintolassa, johon löysimme hetken ajelun jälkeen. Ruoka oli erinomaista ja maisemaan pääsette tutustumaan alla olevassa kuvassa.

Illalla ohjelmassa oli Katan paikallisen pomon pojan ristiäiset ortodoksisessa kirkossa. Arabikristittyjen tilaisuuksissa on ainakin menoa ja meininkiä; turha jäykistely oli kaukana. Kasteen jälkeen kirkon pihalla syötiin ja juotiin hyvin. Viihteestä vastasi pelle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti