sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Hong Kong - done

Hong Kong yllätti varsin positiivisesti. Kyllä; kaupungissa on keinotekoinen fiilis ja useat ihmiset olivat yllättävän töykeitä, mutta kaupungissa oli silti sitä jotain. Vaikea sanoa mitä. Ehkä outo kombinaatio länsimaalisuuden ja aasialaisuuden välillä, ehkä uskomaton skyline tai ehkä se, että porukka on niin kansainvälistä. Joistain kaupungeista kansainvälisyys tekee sieluttoman, mutta Hong Kong ei sitä ole.

Viimeisen kokonaisen päivän ohjelma koostui Hong Kong parkissa harhailusta, Temple Streetin night marketilla käynnistä ja ennen kaikkea Mariannen ensimmäisestä käynnistä pesulassa. Illalla seuraamme liittyi Mariannen "vaihtokämppis" Nele ystävänsä kanssa. Illalla eksyimme Lonely Planetin suosittelemaan baariin, jossa henkilökunta sanoi hommasta osuvasti: "this is not a good bar but we have great staff". Tämän todistaakseen tarjoilia otti kanta-asiakkaiden lautasilta minulle setit paistettuja nuudeleita ja riisiä.

Lennolla Hong Kongista Nadiin oli tarjolla australialaista junttiutta pahimmillaan. Kaksi reilu 50-vuotiasta "herrasmiestä" tilasi alkuun 4-5 viskicolaa per naama ja juttelivat useiden tuntien ajan uskomattoman kovaäänisesti. Ongelma oli lähinnä siinä, että kaikki muut koneessa yrittivät nukkua. Kolmannen huomautuksen jälkeen miehistä toinen ilmeisesti nukahti (lue: sammui) toisen käydessä vessassa. Saimme kolme hyvää tuntia aikaa nukkua ennen kuin sama meno jatkui - tällä kertaa protesteista huolimatta tosin ilman tarjoiluja.

P.S. Jos Fijillä tulee joku kehy-projekti ajankohtaiseksi, niin I'm on my way. Lentoa vaihtaessa maisema oli tämä:

2 kommenttia:

  1. Unohdit mainita Rieslingin. Mut ei hätää, mä hoidan mä hoidan: Riesling.

    VastaaPoista
  2. Mariannen blogia voi muutkin lukea osoitteessa spainsuitup.blogspot.com (omalla vastuulla).

    VastaaPoista