sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

"You will have to speak to immigration officers"

Passi aiheutti ensimmäisen ongelman Uuden-Seelannin rajalla. Passia tarkastanut virkailija ihmetteli miten olen päässyt jo toiselle puolelle maapalloa tällä passilla. No, samaa ihmettelin itse myös.

Asialle naureskelleen passintarkastajan jälkeen siirryin keskustelemaan "vähemmän naureskelevan" maahanmuuttovirkailijan kanssa. Onnekseni, osasin heti alkuun tyrkätä näytille Hong Kongin konsulaatin päätöksen uudesta passista. Päätös oli tosin suomeksi, joten varmaan verotuspäätöskin olisi riittänyt ;) Virkailija ilmoitti kuitenkin antavansa kolmen kuukauden viisumin, mutta merkitsevänsä sen "hälytyslistaan" jotta sitä ei voida enää jatkossa käyttää. Pointti oli siis, että en saa tällä passilla enää tulla Uuteen-Seelantiin. Lupasin, että en käytä tätä passia enää kunhan saan passini Sydneystä.

Koko tähän hommaan meni noin tunti. Jos sama aika menee Sydneyssä, voi konsulaattiin ehtiminen olla hieman haasteellista. Will see.

Auckland on odotetun sateinen ja sää vaihtuu jatkuvasti. Tänään ohjelmassa on lähinnä ollut kaupungissa harhailua ja aikaeroon tottumista. Viime yönä nukutti 11 tuntia, joten hiljalleen len rytmissä kiinni. Aikataulu muun Uudens-Seelannin valloitukselle on vielä avoinna. Ainoa rajoite on olla Christchurchissa maanantaiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti