lauantai 21. heinäkuuta 2012

Turismia!

Pari päivää on mennyt (melkein) perinteisen turismin parissa. Perjantaina pyörin Jerusalemin vanhassa kaupungissa katsoen kaikki perinteiset turistikohteet. Ramadanin alku johti siihen, että porukkaa riitti. Perinteisiä jännitteitä ei moskeijaan menijöiden ja poliisin välillä esiintynyt.

Illalla oli vuorossa Katan ja Timon naapurin syntymäpäiväjuhlat, joihin saapui varsin monipuolinen kattaus expatriootteja eri järjestöistä. Juhliminen jatkui pitkälle aamuun...

Tänään brunssin jälkeen suuntana oli Tel Aviv jossa makasimme useamman tunnin rannalla. Tuli tarpeeseen; edellisestä rantalomailusta on nimittäin jo aikaa.

Jotta turismi ei aivan karkaisi käsistä, odotti Jerusalemiin palatessa yllätys. Reilun sadan metrin päässä oli tehokas pauke päällä ja mukana ulvoivat ajoittain myös sireenit. Kävimme Timon kanssa tarkistamassa tilannetta. Muutama sata nuorta miestä otti yhteen ja paikalla oli poliisi, joka yritti pitää joukkoja kurissa. Kiviä lensi tientäydeltä ja välillä poliisi rauhoitteli tilannetta kyynelkaasulla. MDA:n ambulanssit päivystivät kotiporttimme edessä. Normi lauantai-ilta siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti